Κυριακή, 9 Μαρτίου 2008

Ποιητική Συνάντηση προβολη της ταινιας μου Το Αιγαίο Μεσα απο τα λόγια των ποιητών

Ποιητική Συνάντηση
Τρίτη 11 Μαρτίου, 9.00 μ.μ., στο Dasein Coffee Arts & Spirits, Σολομού 12, Εξάρχεια
British Council / e-poema.eu / Dasein Coffee Arts & Spirits
Σας προσκαλούμε σε μια πρωτοποριακή συνάντηση της ομάδας Converging Lines και των Ελλήνων ποιητών Μαριγώς Αλεξοπούλου, Γιάννη Ευθυμιάδη, Μιχάλη Παπαντωνόπουλου και Βασίλη Ρούβαλη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιδίωξης για γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ νέων Ελλήνων και Βρετανών ποιητών.
Οι προσκαλεσμένοι Julia Copus, Antony Dunn, Matthew Hollis και Clare Pollard έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Converging Lines του British Council, το οποίο αποσκοπεί στη διεθνή ανάδειξη της νέας γενιάς ταλαντούχων Βρετανών ποιητών, μέσα από μια σειρά δημόσιων παρουσιάσεων/αναγνώσεων, εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, μαθημάτων σε πανεπιστήμια και συνεργασιών με ποιητές που ασχολούνται με τη μετάφραση. Πρόκειται για μια φιλόδοξη συνεργασία στον φιλόξενο χώρο του αθηναϊκού καφέ Dasein, όπου οι ποιητές πρόκειται να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από:-τους τρόπους προβολής του σύγχρονου ποιητικού λόγου μέσα από τα ΜΜΕ-τα ζητήματα που αφορούν τη μετάφραση της ποίησης-την επικοινωνία διαφορετικών λογοτεχνικών κοινοτήτων χάρη στις νέες τεχνολογίες.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών» της Λουκίας Ρικάκη (2003, 60΄). Μέσα από τον φακό της σκηνοθέτιδος λαμβάνει χώρα ένα οδοιπορικό στο ελληνικό αρχιπέλαγος με κείμενα ποιητών, ταξιδιωτικές σημειώσεις, στίχους, από λογοτέχνες -Ελληνες και ξένους- που επισκέφθηκαν τα νησιά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αλλά με παρόμοιες συγκινήσεις. Η επιλογή έχει γίνει από έργα των: Xένρι Mίλερ, Zαν Zενέ, Zαν Kοκτό, Aλμπέρ Kαμί, Zαν Πολ Σαρτρ, Λε Kορμπιζιέ, Mαργκερίτ Γιουρσενάρ, Φρανσουά Mοριάκ, Σιμόν ντε Mποβουάρ, Pολάν Mπαρτ, Aντρέ Mαλρό, Aντρέ Zιντ, Xανς Kρίστιαν Aντερσεν, Γουσταύο Φλομπέρ, Zακ Λακαριέρ, Pομπέρ Λεβέκ, Tζον Φάουλς, Mισέλ Nτεόν, Nερβάλ, Γκοτιέ, Tζιοβάνι Mπατίστα Tιέπολο, Xέρμαν Mέλβιλ, Γιώργου Σέφερη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Ουράνη, K.Π.Kαβάφη κ.ά. Τη συζήτηση συντονίζει η Ισμήνη Ραντούλοβιτς, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού (.poema..).

4 σχόλια:

Grey Prince είπε...

τι κριμα που το εχασα..μολις τωρα ειδα το αρθρο..που μπορουμε να βρουμε την ταινια;

5 pink flowers είπε...

μπορουμε να σας τη στειλουμε στειλτε μου email lrikaki@otenet.gr
ευχαριστω

thalaman είπε...

Το Αιγαίο μέσα απο τα λόγια των ποιητών
πως θα μπορούσα να δω τη ταινία
ευχαριστώ

5 pink flowers είπε...

μπορουμε να σας τη στειλουμε στειλτε μου email lrikaki@otenet.gr
ευχαριστω