Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Dans l'oeil du Mirroir Στο μάτι του καθρέπτη

Στο μάτι του καθρέφτη λοιπόν για δέκα μέρες σκαρωνοντας ερωτησεις για την Ομορφιά, ακουγωντας αφηγησεις για εκεινην, σε συναντήσεις με εκείνους που ως σήμερα γνωριζαμε μόνο μέσα απο τις διαδικτυακές διαδρομές.
Ενα μπλογκ http://youmymirror.blogspot.com/ σταθηκε η αφορμη για αυτην την ταινια και πολλες κοινες αναζητήσεις
Ο Πλωτίνος λέει οτι Κάλλος ειναι ο ίδιος ο Νους ,γεννήτωρ όλων των ιδεών,ένα πέταγμα προς το διαρκώς πάρα πέρα...Η δεξίωση της αρχης του προσφέρει και προσφέρεται..το όραμα συμπίπτει με το φώς και το φως με το όραμα
Θα κλεισουμε τα ματια για λιγο για να αντικαταστησουμε τον φυσικο τροπο της ορασης και να ξυπνησουμε μεσα μας μια διαφορετικη ματια.
Οχι σαν τον Ναρκισσο που καταστρεφεται προσπαθωντας να παρει στα χερια του την ομορφια του ειδωλου του αλλα πιο πολυ σαν τον Οδυσσεα που ενσαρκωνει τον ανθρωπο της φυγης, απο τον αισθητο τοπο στην νοητη πραγματικοτητα.
Ετσι θα ονειρευτουμε ...οπως λεει ο φιλος Αντρεας με τα φτερα της υπερβατικης αποδημιας που θα συμπληρωνε ο Πλωτινος..Ως γονιμοι ηρωες μιας νεας ιστοριας που θα φτιαξουμε ολοι μαζι υφαινοντας ο ενας πανω στην ιστορια, πανω στα λογια του αλλου.Το υφαντο αυτο που ξεκινησαμε στο ιντερνετ θα συνεχισουμε τωρα στο γυρισμα.
Απο αύριο και για τις επόμενες δέκα μέρες συναντιόμαστε στο Μάτι του Καθρέπτη για τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας..οπότε μοιραία θα υπάρξει μία μικρή αποχή απο την ενημέρωση αυτού του μπλόγκ.Αποσπάσματα ομως απο τα γυρίσματα θα δημοσιευονται στο μπλόγκ του καθρέφτη.http://youmymirror.blogspot.com/
Ευχαριστω ολους οσους θα ταξιδεψουν απο τοσα μερη για να συναντηθουμε.
Ευχαριστω ολους τους καλους φιλους που συμμετεχουν στον προβληματισμο ολων αυτων των ημερων και με τροφοδοτουν με ιδεες ερωτηματα ανατροπες και γενικα ολη την ευφορία της δημιουργικης διαδικασιας.
Στους φίλους μου αυτους τους καρδιακους και σε εκεινους που θα γνωρισω τις επομενες μερες οφειλω αυτην την περιπετεια και για αυτο τους ευχαριστω
Καρδιακοι φιλοι και απαιτητικοι συνομιλητες ο Οδυσσεας Σ.,ο Αντρεας Θ.,ο Χανς Β, η Χαλα Α, ο Χαρι Σ, η Ευγενια Σ,ο Νικος Ζ,ο Γιαννης Ντ, ο Παναγιωτης Ε,ο αδελφος μου Θανασης και βεβαια ο Νικος Ν. που με βοηθάει να στεκομαι στα ποδια μου με τα πιο καίρια λόγια και πράξεις τις πιο καίριες στιγμές

10 σχόλια:

stella birbirikou είπε...

μα τι καλα,
σας ευχομαστε γονιμα μοιρασματα με τους καινουργιους και τους παληους
χαλαρα στομαχακια,απο γελια κι απο κλαμματα
οτι ηθελε προκυψει
και πολλες ιδεες και αισθηματα απ'αυτο

Helen Sk. είπε...

καλή δουλειά και απόλαυση Λουκία!
ΕλένηΣ

YANNIS είπε...

KALO XEKINHMA!

APO TH B. GERMANIA (OLDENBURG),

marfaf είπε...

Τέλεια τέλεια!!! Καλή αρχή μωρό μου!!!!!! :)

dinos k είπε...

Καλή Επιτυχίαααα!! 8D

Al.A είπε...

Tu es la belle folie en personne

5 pink flowers είπε...

sas efxaristo olous poli
merci merci merci

MOM είπε...

AYTO AKSIZEI OLH THN OMORFIA POY THA ANTIKRYSETE KATHOS H PERIPETEIA THA KSETYLIGETAI .THA PROSPATHHSO NA DO MESA STON KATREFTH SAS. KALO KATEYODIO KI OTI OMORFOTERO MPOREI NA SAS SYNEPAREINA BRETHEI STO DROMO SAS.
ME OLH MOY THN AGAPH GIA TOYS APAITHTIKOYS SYNOMILHTES KAI GIA TO TAKSIDI

Πορτοκαλί είπε...

Εκτος απο φιλοι και συνταξιδιωτες καλοί !Βιρα τις αγκυρες ,λοιπον, για το νέο το ταξιδι,που ξεκινά , ακριβώς την στιγμή που το χρειαζόμαστε προς τα αγρια νερά της ομορφιας !Ειθε να τα συναντησουμε και να μας συναντήσουν !

Ανώνυμος είπε...

καλό ταξειδι!
αέρα στα πανιά σου MisssLuci.
και,
ΠΡΟΣΟΧΗ!
εαν ο Καθρεφτης σπάσει
μη φοβού!
η ανασύνθεση είναι σίγουρη...
[αρκεί οι συνάψεις του μυαλού
να-μην-είναι-καμένες!! αφού,
εκεί είναι όλο το παιχνίδι
-και το ξέρουμε καλά αυτό]
καλή απόλαυση, λοιπόν!
Ν.