Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κουαρτετο σε 4 κινησεις επανεκδοση απο 8 Δεκεμβριου!

Η Λουκία Ρικάκη είναι μια δημιουργική κινηματογραφίστρια με πολλαπλές δραστηριότητες σε πολλούς τομείς. Το «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» είναι από τις πιο φιλόδοξες ταινίες της.Το κουαρτέτο, μια μουσική σύνθεση για τέσσερα όργανα ή φωνές, γίνεται εδώ μια ερωτική σύνθεση τεσσάρων ανθρώπων: δύο μέσης ηλικίας και δύο νεαρών. Η είσοδος των νεαρών στον κόσμο των μεγάλων αναδεύει τα καθησυχασμένα νερά του έρωτα και δημι...ουργεί δίνες ερωτισμού. Οι ερωτικές πορείες δύο ανδρών και δύο γυναικών διασταυρώνονται, συνδιαλέγονται, απομακρύνονται και ξαναενώνονται με σκοπό την αναζήτηση του έρωτα, τον εντοπισμό των ερωτικών στιγμάτων κάτω από την μουσική σύνθεση του Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, του εξαιρετικού μουσικού συνθέτη, γνωστού μας κυρίως από τις ταινίες του Κρζίστοφ Κισλόφσκι.
Η Λουκία Ρικάκη κινείται στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αστικού ψυχολογικού μελοδράματος. Με καλογυαλισμένη, έντονα χρωματική φωτογραφία, με ατσαλάκωτη σκιαγράφηση των ηρώων της, με προσεγμένα ντεκόρ και με αισθησιακό ερωτισμό. Ένα ύφος που ενέχει και μια παράξενη απόσταση, μολαταύτα κατορθώνει να μην χάνει το νήμα της συγκίνησης και να δημιουργεί πειστικά το ερωτικό γαϊτανάκι μέσα στο οποίο στροβιλίζονται οι ήρωες της
.κριτικη παρουσιαση του Γιαννη Μπακογιαννοπουλου στη ιστοσελιδα του κεντρου Κινηματογραφου http://www.gfcdigital.gr/gfc/10025index.html?locale=el&l1=movie&id=10025
προβολες της ταινιας στο TRICKY CINE CLUB
Αιόλου 48-50 Μετρο Μοναστηρακι
καθε βραδυ απο 8-1 Δεκεμβριου στις 20.00 πληροφοριες 210.3311009 Τέσσερα πρόσωπα σε απροσδόκητες συναντήσεις.
H φαινομενικά ήρεμη καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού 40ρηδων της Aλεξάνδρας και του Αντώνη θα διαταραχθεί , όταν θα εμφανιστούν σχεδόν ταυτόχρονα δυο απροσδόκητα πρόσωπα, ο Στέφανος ο διάσημος έλληνας συνθέτης απο το εξωτερικό που έρχεται κάθε χρόνο στην Eλλαδα και δίνει μοναδικές και ιδιόμορφες συναυλίες και η Kλαίρη μια εντυπωσιακή 18χρονη. Δυο πρόσωπα που θα οδηγήσουν τον Aντώνη και την Aλεξάνδρα σε ερωτικές περιπέτειες σε μια απόπειρα να ξεφύγουν απο την συζυγική τους κρίση.
Tα παιδιά των πρωταγωνιστών μακρινοί παρατηρητές αποκτούν σημαντικό ρόλο στην ταινία καθώς παρατηρούν τις συμπεριφορές των μεγάλων και λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις βοηθώντας τους να ανακαλύψουν άλλους τρόπους επικοινωνίας.
Mια ταινία για τον ερωτα τις προσωπικές σχέσεις και τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν τα συναισθήματα μας και την επικοινωνία μας με τους γύρω μας.
Πρωταγωνιστής είναι ακόμη και η μουσική την οποία υπογράφει για την ταινία ο διάσημος συνθέτης συνεργάτης του Kισλόφσκι Zμπίγκνιεφ Πράισνερ.
Στο ρόλο του σύνθετη στην ταινία ο έλληνας διεθνής Γιώργος Xωραφας, δίπλα στη Θέμιδα Mπαζάκα (Aλεξάνδρα) και σε ένα καστ νέων ελληνων ηθοποιών.
Σκηνοθεσία Λουκία Ρικάκη
Σενάριο Λουκία Ρικάκη, Γιώργος Νοταράς, Νίκος Παπανδρέου
Διεύθυνση Φωτογραφίας Άγγελος Βισκαδουράκης
Μοντάζ Τάκης Γιαννόπουλος
Σκηνικά Μιχαλης Σδουγκος
Μουσική Zbigniew Preisner
Tα τραγούδια που έγραψε ο Πράισνερ ειδικά για την ταινία ερμηνεύει ο Mανωλης Λιδακης.
Mια ταινία για οποίον ερωτεύτηκε και νόμισε ότι υπάρχουν όρια.
http://www.luciarikaki.gr/ff_QUARTET%20IN%204%20MOVEMENTS_gr.htm
Ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Θέμις Μπαζάκα, Ουρανία Γκιώνη,
K. Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώτσας Φαλελακης, Αλεξανδρος Καραβας, Αλεξης Πολιτης,Αναστασια Καιτσα,Μαρία Κόκκα
Παραγωγή Λουκία Ρικάκη
Tricky Trick Films Ltd Διανομή Tricky Trick Films
Subtitles English
Format 35mm Διάρκεια 104 min

Δεν υπάρχουν σχόλια: