Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

To Balkan Fund σας καλει

Το Balkan Fund, το Βαλκανικό Ταμείο Ανάπτυξης Σεναρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία του για πέμπτη συνεχή χρονιά. Φέτος, στο εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2007 στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, επελέγησαν να συμμετάσχουν 13 σενάρια από 6 χώρες. Σας καλούμε λοιπον ενα θελετε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο ως παρατηρητές. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την είσοδο στις εργασίες πέρα από την καλή γνώση αγγλικών καθώς όλες οι εργασίες γίνονται στα αγγλικά. Για τις φετινές εργασίες, εκτός βέβαια από τους παραγωγούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες των επιλεγμένων πρότζεκτ (δείτε συνημμένο πρόγραμμα), έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι: Lenny CROOKS του U.K New Cinema Fund, Roman PAUL του RAZOR FILMS, Tudor GIURGIU της Libra Film, Richard KMIETNIOWSKI, Thomas HESKIA του Filmfonds Wien, Stefan UHRIK της Czech TV, Jorgen KRISTIANSEN της Scanbox Entertainment, Marie-Michele CATTELAIN της Unlimited, Prune BERGE του Audiovisual Department της Gallimard Editions, Behrooz HASHEMIAN της Silkroad Productions, Isabelle FAUVEL του Mediscript, Olaf HAHN της Robert Bosch Stiftung, Thanassis KARATHANOS της 2020 VISION, Jörg SCHNEIDER του ZDF/Kleines Fernsehspiel, Marta LAMPEROVA της MDC INT., Marcelo BUSSE της Busse & Halberschmidt Berlin, Katja SIEGEL της Reverse Angle Productions, Peter STOCKHAUS της Peter Stockhaus Filmproduktion, Erwin SCHMIDT του Essential Film/The Coproduction Office, Anita ELSANI της Elsani Film, Uta GANSCHOW του Nipkow Programm, Olaf JACOBS του Hoferichter & Jacobs, Karl-Heinz THALMANN του GOETHE Institute, László KÁNTOR του BUDAPEST FILMSTUDIO, Marten RABARTS του Maurits Binger Film Institute, Dunja KLEMENC του STUDIO MAJ, Camilla LARSSON του GOETEBORG FILM FESTIVAL FUND, Keith POTTER του Wales Film Fund και Alexander Ris του Mediopolis.Τα σχέδια σεναρίων που θα διεκδικήσουν τα 4 βραβεία του Balkan Fund είναι, σε αλφαβητική σειρά, τα ακόλουθα:Adventures of the Little Shoemaker, σε σενάριο/σκηνοθεσία Silvije Petranovic (Κροατία)Ο Διαχειριστής / The Building Manager, σε σενάριο/σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου (Ελλάδα) First of All, Felicia, σε σενάριο/σκηνοθεσία Melissa de Raaf και Razvan Radulescu, παραγωγός Ada Solomon (Ρουμανία)The Happiest Girl in the World, σε σενάριο Radu Jude και Augustina Stanciu, σκηνοθεσία Radu Jude, παραγωγός Ada Solomon (Ρουμανία)Metastases, σε σενάριο/σκηνοθεσία Branko Schmidt (Κροατία)Mother, σε σενάριο/σκηνοθεσία Juraj Lerotic, παραγωγός Olinka Vistica (Κροατία)The Poor Little Things, σε σενάριο Onder Cakar, σκηνοθεσία Ozer Kiziltan, παραγωγός Sevil Demirci Cakar (Τουρκία)
Ρίο / Rio, σε σενάριο Νικόλα Πανουτσόπουλου και Αργύρη Γερμανίδη, σκηνοθεσία Νικόλα Πανουτσόπουλου (Ελλάδα) Safiye, σε σενάριο/σκηνοθεσία Huseyin Karagoz (Τουρκία)
Some Other Stories, σε σενάριο/σκηνοθεσία Ana Marija Rossi, Ines Tanovic, Marija Dzidzeva, Hanna Slak, Ivova Juka, παραγωγός Nenad Dukic (Σερβία)Thundestorm Pearls, σε σενάριο/σκηνοθεσία Ανδριανού Γεωργαντάς, παραγωγός Διονύσης Σαμιώτης (Ελλάδα/Κύπρος)The Tour, σε σενάριο/σκηνοθεσία Goran Markovic, παραγωγός Χάρης Δαβάς (Σερβία/Ελλάδα)The Way It Is, σε σενάριο Hrvoje Zurapic, σκηνοθεσία Nebojsa Slijepcevic, παραγωγός Ankica Juric Tilic (Κροατία) Η διεθνής κριτική επιτροπή του Balkan Fund θα εξετάσει τα προεπιλεγμένα σχέδια σεναρίων, τα οποία θα παρουσιαστούν από τους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς τους, στη διάρκεια του τριήμερου εργαστηρίου. Στη συνέχεια θα βραβεύσει 4 από τα 13 σχέδια σεναρίων με 10.000 ευρώ το καθένα συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του σεναρίου. Κύριος στόχος του Balkan Fund όμως, είναι να επωφεληθούν όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το ποια σχέδια θα αποφασίσει να βραβεύσει η κριτική επιτροπή και να τους δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διεθνείς επαγγελματίες του χώρου, όπως διευθυντές άλλων ταμείων, commissioning editors, παραγωγούς, διανομείς και υπεύθυνους πωλήσεων, οι οποίοι θα βρίσκονται προσκεκλημένοι στην Θεσσαλονίκη για τις εργασίες του Ταμείου.Το Balkan Fund διευθύνει η Χριστίνα Κάλλας και συντονίζει η Λουκία Ρικάκη. Συγχρηματοδοτείται από το CNC και το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο Goethe. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα μας www.filmfestival.gr ή γράψτε στο balkanfund@filmfestival.gr.

4 σχόλια:

Νέστορας Πουλάκος είπε...

Λουκία, προσπαθούσα να επιλέξω κάποια από τα blogs για να σου γράψω έναν χαιρετισμό.. και δεν μπορούσα να καταλήξω! Πάντως αφού κατάφερες και τον Ίκαρο, να ασχοληθεί με αυτόν τον διάολο όπως λέει, τότε μπράβο σου για όλα!
Λοιπόν, ελπίζω να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά σύντομα!
Τα φιλιά μου!
Νέστορας

5 pink flowers είπε...

σε ευχαριστω βεβαια να τα πουμε απο κοντα Θα ανεβεις Θεσσαλονικη?

Νέστορας Πουλάκος είπε...

λουκία,πιθανότατα εκείνη τη περίοδο(23-24) θα είμαι θεσσαλονίκη για κάποια πράγματα.τότε δεν παίζεται η ταινία σου;αν τελικά πάω(ακόμα δεν είναι σίγουρο) θα επικοινωνήσουμε μέσω blogs, για τηλέφωνα και τα σχετικά, για να τα πούμε πάνω!
στο comedy club είχα έρθει μια και μοναδική φορά το 2005 και μου άρεσε πάρα πολύ(δεν είχε ποτό όμως και είχα στενοχωρηθεί)!
υ.γ. με τις ταινίες σου σε dvd, θα γίνει κάτι;δεν βρίσκω καμία!είχα δει παλιότερα το κουαρτέτο... και τον αύγουστο κράτησε με, αλλά πολύ υα ήθελα να δω και τις υπόλοιπες,μ πρότεινε μια λύση..
τα φιλιά μου

5 pink flowers είπε...

Η ταινια Την καρδια μου πληγωσες προβαλλεται 23 και 24 Νοεμ oρισμενες εχουν βγει σε και αλλες τις εχω και εγω σε περιορισμενα αντιτυπα.Στο κομεντυ πιστευουμε οτι μεθαμε με τα αστεια ! και ειναι αληθεια! Εχουμε κρασι και μπυρα οπως πολλα κομεντυ κλαμπ σε ολο το κοσμο που βασικα προσφερουν καθεατρικο θεαμα και για να σου πω την αληθεια μας ενδιαφέρει πιο πολυ η παρασταση Η επιχειρηση μπαρ ειναι αλλο ζητημα alltogether οχι αμεσα σχετικο με την κωμωδια Το γελιο ειναι μυοχαλαρωτικο και κανει καλο!!! απο μονο του ειναι η πεποιηθηση μου...