Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

πρόσκληση σε μια δεξαμενή σκέψης...

Ο ΟΠΠΕΡΑΑ, (Όμιλος Προβληματισμού για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη), διοργανώνει την πρώτη δημόσια παρουσία του και σας προσκαλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: Η Οικολογική Πολιτική και η Πολιτική Οικολογία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 18.30, στην αίθουσα Tricky Trick Art, Αιόλου 48-50, γωνία με Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος.
Τι είναι ο Ο.Π.ΠΕΡ.Α.Α.Ο Όμιλος Προβληματισμού για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, (ΟΠΠΕΡΑΑ), ιδρύθηκε για να διαδραματίσει το ρόλο ενός Οικολογικού Forum, μιας σύγχρονης δηλαδή Αγοράς για τη διακίνηση ιδεών και την ανάληψη πρωτοβουλιών στο χώρο της Πολιτικής Οικολογίας. Ο ΟΠΠΕΡΑΑ υποστηρίζει τη συλλογική δράση για την προάσπιση των κοινών αγαθών και επιδιώκει τον επαναπροσανατολισμό του πολιτικού συστήματος στην κατεύθυνση της προστασίας του δημόσιου χώρου.Πρόκειται για μια νεοϊδρυθείσα Δεξαμενή Σκέψης, ένα σύγχρονο βήμα διαλόγου και δημόσιας παρέμβασης, που επιδιώκει να συνδυάσει:την αξιοπιστία του επιστημονικού λόγου, την κοινωνική ευαισθησία των οικολογικών οργανώσεων, τη δημιουργικότητα της τέχνης και το ρεαλισμό της εφαρμοσμένης πολιτικής Τι δεν είναι ο Ο.Π.ΠΕΡ.Α.Α.
Ωστόσο ο Ο.Π.ΠΕΡ.Α.Α δεν είναι:Μια νέα επιστημονική οργάνωση, παρόλο που κάποια από τα ιδρυτικά στελέχη του προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Μια ακόμη ΜΚΟ με οικολογική κατεύθυνση και χαρακτήρα. Ο ΟΠΠΕΡΑΑ σέβεται την αυτονομία του οικολογικού κινήματος, αναγνωρίζει τον κοινωνικό του ρόλο και θα προσπαθήσει να δράσει συμπληρωματικά με αυτό. Μια νέα πολιτική κίνηση και πολύ περισσότερο ένας νέος πολιτικός φορέας, με φιλοδοξίες συμμετοχής ή και εκπροσώπησης σε μαζικούς ή άλλους χώρους. Τα ιδρυτικά του στελέχη άλλωστε είναι γνωστά για τις διακριτές πολιτικές θέσεις και εντάξεις τους και διατηρούν την αυτονομία των πολιτικών τους απόψεων. Τα ιδρυτικά μέλη του Ο.Π.ΠΕΡ.Α.Α:Βάσω Κανελλοπούλου,Μαργαρίτα Καραβασίλη ,Σάκης Κουρουζίδης,Γιώργος Μπαλιάς,Ιωσήφ Μποτετζάγιας ,Γιάννης Μυλόπουλος ,Ευθύμης Παπαδημητρίου,Μιχάλης Προμπονάς,Λουκία Ρικάκη,Γιάννης Σακιώτης,Κώστας Σκορδούλης,Γιάννης Σχίζας,Κίμων Χατζημπίρος

2 σχόλια:

ritsmas είπε...

καλησπερα σας. Καλη επιτυχία σας ευχομαι. αν δεν μπορεσω να ερθω , να σας δωσω το μειλ μου να μου στειλετε υλικο από τη συζητηση.
ειμαι στην καθημερινή και αρθρογραφω
ritsamasoura@hotmail.com

thanks..
rits

5 pink flowers είπε...

ναι με χαρα ευχαριστουμε κι εμεις σας ειδα και προχτες στην εκδηλωση του Γιωργου Δουατζη θα σας στειλουμε υλικο μετα οπωσδηποτε αλλα αν τα καφερετε με χαρα να τα πουμε απο κοντα